Zaznacz stronę

En kombidamper er for øyeblikket et nødvendig utstyr på et serveringssted av høy klasse. Den gjør arbeid med matlaging mye raskere og gir ganske store sparepenger. Utstyr på storkjøkken spiller en stor rolle med hensyn til endelig kvalitet på rettene, så la oss ta nærmere titt på hva kombidampere har å tilby.

Muligheter som gis av en kombidamper

Det er en konveksjonsovn som i tillegg er blitt beriket med muligheten for lufting av kammeret. Hva betyr det? Det er varm luft som tvinges inn i kammeret, og som må føres gjennom filtrene for å rense den for fett, og deretter tvinges den tilbake inn. Dessuten pumpes det damp inn i kammeret, på den måten er det ingen frykt for overdreven tørking av maten, spesielt når den varmes opp igjen.

Ved å bruke en kombidamper for tilberedning av maten, kan vi tilberede flere forskjellige retter samtidig. Og uten å bekymre oss for at rettene vil suge opp hverandres duft. Ovnen lar deg gjennomføre slike prosesser som koking, steking, baking, stuing, gratinering og mye mer. Det er også mulig å behandle halvfabrikata.

Hvilke sparepenger skal man forberede seg til når man velger en god ovn?

Kombidamper er et utstyr som erstatter mange kjøkkenverktøy. Den fortrenger vanlige pizzaovner, panner, gryter, griller og mer. Den dekker en plass på omtrent 1m2, så det er lett å forestille seg hvilke muligheter den gir når det gjelder organisering av plass på kjøkkenet.

Pizzaovnen lar deg sparer mye tid – du trenger ikke lenger å løpe fra en gryte til en annen og sjekke om noe ikke brenner. Kjøtt krever ikke konstant tilsetting av vann – enheten kontrollerer alle prosesser selv.

Dessuten er det mulig å koble ovnen til datamaskinen, noe som utvider dens egenskaper betydelig. Ovnen blir på en måte «synkronisert» med kokker som bruker den, det vil si at den registrerer oppskriftene som brukes. Ved å konfigurere ovnen med en datamaskin er det mulig å legge inn nye oppskrifter i minnet, noe som vil gjøre driften lettere også for de ansatte som er mindre kjent med utstyret.

Når det gjelder forbruk av strøm, vann eller fett, er besparelsene også store. Sirkulasjon av varm luft som akselererer tiden for temperaturøkning, forbedrer betydelig prosessen med å tilberede retter, og reduserer energiforbruket med opptil 60%. Ovnen bruker bare 8 liter vann i timen, noe som gir 40 % mindre vannforbruk.